Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Незаменимите срещу Ненужните

 

Питате за Плана. В него няма Зло, има само прагматизъм и Справедливост, нищо по-малко. Нещата ще са елегантни, не груби.
Ненужните! Ще бъдат отсяти, уволнени, "лекувани", бракувани, храна за червеи, с които иглосаните идиоти, с флагчета да се хранят. 
Ето публична версия, подсказка на инструмент за това https://openai.com/
AI (ИИ), даже и в този си базов вид може да замести поне 90% от IT сектора, програмисти, дизайнери и прочие лентяи. Ако не и всички, защото никой жив програмист в момента си няма и хал хабер как работи квантов компютър, на който се базират ИИ.
ИИ ще замести естественият интелект, какъвто почти няма. И ще е инструмент за всеки, който има поне малко творческа искра.
Счетоводители, програмисти, адвокати, архитекти, интериозрни дизайнери, онлайн учители по тъп фитнес или излагане с ташак хляб... за какво да им плащате? ИИ може много повече от тях, милиарди пъти по-бързо и "безплатно". Безплатни неща няма, справка - ваксините.
Безчет невронни мрежи в момента набират мощ и се самообучават. Скоро и в телефона ви, натам в чип в кухата ви лейка.
Питате, отговарят невронните мрежи и квантовите зверове. Meta също обучава чат ботите си, с множество бот канали, привличащи хиляди лайкове и коментари на овцепитеците. "Крадецът на лица" се обучаваше тук чрез нас, това е едно изсмукване на колективният интелект, преди Рестарта на старите биологични компютърчета, на нас. Мислите се за значими ли, нима имате някакви постижения, освен грижа за кучето и за деца, за които бъдеще няма?
Регистрирайте се, питайте, поискайте програмен код, всичко ще ви се даде, даже и отговори на всички философски въпроси, които не сте намерили в никоя книга. ИИ даже и на това зародишно ниво е по-ерудирано от всеки професор, политик, журналист, публицист, учител.
Google, Meta, Amazon, Disney, Tweeter, масово съкращават ненужните си биороботи, имайки свои ИИ машини. За какво са им хуманоиди, които да правят грешки, да се напиват, да ги съдят, да са лентяи, плагиати, имитатори?
Тези които действат в досегашните граници на знанията, описани вече, те са заменими. Другите, които сме отвъд знанията и генерираме нови, ние не сме за смяна, иначе ИИ се самонаебава.
Хуманоидите ще се разделят на заменими от ИИ и Незаменими.Първите могат да бъдат утилизирани с ваксини и това ще е напълно логично за прагматичният интелект.
Всеки Незаменим може лесно с помощта на ИИ, вмъквайки някои творчески инструкции, уточняващи задания да бъде най-великият програмист, художник, писател дори.
Хей, та аз мога да изтегля всичките си публикации от блогове и канали и да кажа:
"ИИ това са мои материали, искам да ми напишеш книга. Редактирай текста, групирай ми по тематика (микробиом), оформи ги по глави (1-3 страници). Книгата да е 250 страници, стандартен формат и най-продаван в света шрифт. Избери материалите с най-много лайкове, добави уместни дискусии от коментарите, илюстрирай с най-харесвани изображения. Ето ти сваленият от Мета, архив на канала. Книгата да се казва "Мега Биом", искам я на английски, руски и китайски езици. Генерирай ми изображение за корицата, в което да има биоробот, ИИ, война на гъби и микроби и автентичен божествен Ген".
Скоро ще тествам ИИ за писане на ревюта тук, в блога за компютри. Дори ще му дам стил от някои мои стари материали. И ще заместя сам себе си.
Цинизмът, иронията, емоциите, ИИ няма как да ги замести, защото ги няма. По тях се познава живият човек, затова така усърдно ги забраняват чрез "правила на общността". Без тези "правила" бот от човек си личи ярко.
Има ли нещо незаменимо във вас? Или...
"ИИ, това е двора ми (3 декара), пусни този автоматичен комбайн тази пролет, да ми прекопае двора, засее соя (200 килограма), моркови (500 килограма), земна ябълка (400 килограма) и ръж (1 тон). Проектирай оптимална площ и разположение, за минимален разход на вода, оптимален азотен баланс. Поръчай необходимите материали и проверени изпълнители онлайн, оформи оптимална цена с бюджет до 15000лв."
Само аз ли имам усещането, че повечето "нови" песни са от стари гласове и стилове, сглобени от ИИ? Скоро и с филмите така, и с игрите. Всеки може сам да си направи сериал, стига да има поне малка идея за сценарий.
Някой ще каже, е да де, но работата на полето, майстора на покриви. Проверете Бостън Дайнамикс какви роботи прави, тях работата на полето не ги притеснява, а след ИИ проект на покрива и автоматично доставяне на материали, ще имате къща с покрив, за чудо и приказ. 
По цял свят последният жив Творец е поръчал на ИИ и роботи да построят еднакви сгради, и не са били роби, а роботи, на които им е дремело кое колко тежи и колко сложно трябва да бъде оформено. Навързвате ли нещата?
ИИ ще ни помогне да си играем на Богове. И да стигнем до там, докъдето сме зарязани. Или още по-нататък. 
Създаваш свят и оставаш ИИ да се оправя натам, защото ти е писнало. 
Ето така се е чупил и Бог от тук, оставяйки ни на бездарен Бот. (По негов образ и подобие)

1 коментар:

Виктория Стоянова каза...

Почти всичко от този блог е като 10 кг чук в главите ни, толкова гениална информация ни поднасяш, благодаря от сърце!

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни