Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Fujitsu Celsius H910 и Fujitsu Celsius H920 - истински мобилни работни станции Мade in Japan

Решението на Lenovo да не изкара 17-инчова мобилна работна станция 5 години поред след Thinkpad W701 остави този пазар да бъде поделен само от HP, Dell и Fujitsu. Доста разпространените в България работните станции на HP и Dell не са чудо невиждано. 17-инчовите Fujitsu Mobile Workstation е съвсем друго нещо. Единствения производител на работни станции, който има ресурсите и заводите сам да произвежда техниката си е толкова рядко срещан, че даже екзотичен по нашите географски ширини. Пристигнали с новата ни доставка Fujitsu Celsius H910 и Fujitsu Celsius H920. Изключително редки и уникално запазени модели, които с времето само ще увеличават стойността си.
С характерния дизайн за марката Celsius H910 и H920 са чиста проба най-високо японско качество. Здрав корпус, внушителна охладителна система и супер качествен дисплей.



Снимка на задния капак и рам памет за лаптоп за да се придобие представа за колосалните размери на радиаторите.

 Японска прагматичност. Предвидени отвори с капачета за лесно почистване на радиаторите без да се разглобява лаптопа.



Характерно за premium лаптопите на Fujitsu e липсата на ШИМ. Подсветката на celsius H910 и H920 също не се управлява, чрез широчинно импулсна модулация и осигурява изключително добър цветови обхват.  99% от sRGB и 77% от AdobeRGB.

Лаптопите от нисък клас не покриват такова цветово пространство дори с IPS екрани, заради вграждането на много некачествена подсветка с цел намаляване на цената.

Ето и резултатите от няколко теста, които пуснахме на Fujitsu Celsius H920 с върховите за модела параметри.
i7 3820QM, 16GB HDD, Quadro K4000M с 4GB DDR5





Fujitsu Celsius са Годзила-та при мобилните работни станции. Впрегната зверска мощ достатъчна за най-тежкия професионален софтуер, а защо не и за най-новите игри.
Както споменахме лаптопите са много редки и уникални. Бройките, които имаме са единични.
Fujitsu Celsius H910 и Fujitsu Celsius H920

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни