Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Как да инсталираме Mac OS X Snow Leopard на Apple Macbook A1342



 Лаптопите на Apple са специални. Визия заради която са мечта за повечето жени, а заради изключително добрия дисплей и бързо действие на системата са предпочитана марка сред много професионални фотографи и дизайнери. От Apple откровено казват, че потребителя не разбира и затова не са осигурили лесен достъп до хардуера. Това е един вид защита, сульо и пульо да пипат там, където не трябва. И са напълно прави. Няма кой знае какво за подобрение в лаптопите им. Разковничето се крие в операционната система. Тук хардуера не е от толкова голямо значение. Mac OS е така оптимизирана, че дори и на по-слаб хардуер, лаптопа и приложенията летят. Проблемът идва, когато няма операционна система и трябва да се инсталира. Повечето хора, работещи с Windows OS нямат тези грижи и вероятно сами преинсталират компютрите си.

   След няколко запитвания за сервизиране на лаптопи Apple Macbook с проблем "свети папка и не стартира", решихме да обърнем внимание на проблема. С новата ни доставка пристигнаха няколко бройки Apple Macbook A1342 Unibody със същия проблем. Идеална възможност да намерим решение и да ви го дадем наготово, за да не обикаляте по сервизи със съмнителна репутация.
Въпреки, че лаптопа не ни даде възможност да инсталираме на друг език освен на шведски, се постарахме да бъдем максимално подробни и направихме снимки на всяка стъпка от инсталацията.
В началото инсталираме Mac OS X Snow Leopard. След това може да се ъпдейтне до по-нова версия.
Записваме Mac OS Snow Leopard на двуслоен DVD диск, защото операционната система е по-голяма от 4,7GB, каквито са стандартните DVD дискове.
При стартиране на лаптопа, задържаме едновременно бутоните "Cmd" + "R", за да направим Internet Recovery.
Бутоните "Cmd" + "R" се държат натиснати, докато се появи иконата за Internet Recovery.
Свързваме лаптопът с интернет.


След като се свърже с интернет, Internet Recovery старира.
След като приключи Internet Recovery се появяват няколко опции.
Преди да инсталираме операционната система, трябва да форматираме харддиска.







След форматирането на диска, можем да започнем с инсталацията на Mac OS X Snow Leopard.




Ако не сме форматирали харддиска преди инсталацията, няма да виждаме никакви дялове, когато трябва да изберем, къде да инсталираме OS.

Инсталацията стартира, а останалите стъпки може да проследите от направените снимки на всеки един етап.







По време на инсталацията се налага да свържем лаптопа още веднъж с интернет.















След като приключи инсталацията на операционната система, от настройките може да се смени езика на лаптопа.
Въпреки неудобството с езика, веднага се усети пъргавината на операционната система. Няма никакво забавяне при отварянето на менюта и приложения. Лаптопи работещи с Windows OS, дори и с по-мощен хардуер, постигат такава бързина едва когато се конфигурират със SSD.
Apple Macbook 1342 при нас са готови за употреба:
http://rmania.net/laptopi-apple--macbook-a1342-unibody-p8600-geforce-gt-320m-camera-mac-os-no-pwm-2629.html

1 коментар:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни