Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Шест години от началото на революциите на RMania!


Днес, на 14-ти януари се навършва годишнина, която донякъде измива срама, че сме безволев и глупав народ.

На тази дата преди 6 години се състоя първият масов, спонтанен, нережисиран народен протест срещу мутиралата, но непроменена в същността си политическа върхушка в България. Протест срещу посредствеността (включително и в обществото) и липсата на бъдеще.

Тази дата вече е в учебниците по история. Това е значима дата и за Retro-PC-Mania, защото точно тогава се роди тази организация като бизнес, експертен и идеалистически фактор не само в компютърният свят.

Уважаеми фенове и читатели, често се чудите на какво точно се дължи самочувствието, непоколебимостта и увереността на автора тук, който е и шеф в RMania? Все едно е революционер и философ, а не просто търговец?

Вашият "скромен търговец" всъщност е човекът, който някога разтърси държавата с един спонтанен, нережисиран и в крайна сметка жестоко смазан протест в новата ни история. Не го направих сам разбира се, с мен бе екип, голям толкова, колкото сега е екипът ми в RMania. 


Протестът на 14януари, 2009г.
Причина за това събитие бе трагедия, която сполетя мой близък приятел... всичко за това може да научите в Интернет. Не ми е приятно да го описвам публично. 

Протестната организация започна по-рано от мразовития Януари, веднага след трагедията на 8-ми Декември. Бяхме пред Парламента и същия Декември... изсмяха ни се, и медии, и общество. Медиите "редуцираха" бройките ни десетократно и се концентрираха върху командированите от милиционерите контра-революционери (псевдо-националисти и футболни хулигани с пробации). 

Протестът от 2009г. на 14 януари, колкото и нескромно да звучи от организатора му е първото спонтанно, масово, неполитизирано събитие в новата ни история, което доведе до сериозна промяна на политическата система и гражданското мислене. Мнозина интелектуалци и "интелектуалци" се събудиха и разбраха, че всъщност политика, общество, бизнес... всичко в страната ни  непроменено от 1945г. Тогава, през мразовитата 2009г. (странно как точно тогава се появи и газовата криза) мнозина започнаха да осъзнават ролята на Русия за анти-развитието на страната ни. Това бе първата Интернет революция с страната ни. Започна точно от такъв блог, на същия автор.
 

Реакции и резултати
Някои не помнят тогавашните събития, други са скептични за резултатите, трети си въобразяват, че от несвободни медии са научили нещо. А повечето оправдават страхливото си поведение с глупави извинения. Всъщност почти никой от вас не знае какво се случи тогава...
 

Отделете 5мин., вижте клипа за събитието, замислете се. Научете как се отстоява позиция, разберете, че е възможно обикновени хора чрез силна гражданска позиция, смелост и интелект да разтърсят и променят донякъде цялата система в България.
 

Това, че в Студентски град закриха и сринаха заведения, има вече осветление и паркове, реновирани са много блокове, има като цяло сериозна и качествена промяна е част от нашата заслуга. Пиша много тук, нали. Тренирал съм го в хиляди листове предложения, доклади, проекти, настоявания за проверки, сигнали за нарушения, анкети... за да се случи това.

Амбиция на ядро от 5-ма, която многократно надхвърли фалшивата енергия на многохилядни (като претенции за членове) организации с огромни бюджети... Студентски съвети, НПСС, младежки политически формации, НПО-та и всякакви други измислени герои.



Нашата смелост показа фалша на властта, на опозицията, на кметове, президенти, общественици, интелектуалци, професори, граждански организации, бизнес, музиканти... почти всички мълчаливо одобриха случилото се. Ето за това не мога да уважавам някой, който се нарече общественик и интелектуалец. "Пичове", аз бях в тези събития, знам ги от кухнята, бях главния готвач. А вие, къде бяхте, какво направихте, с какво се борите да променим тази кочина?

Шокът!
Най-удивителното е, че хората след масовото насилие не реагираха, или реагираха по страхливо, плахо... традиционно, по български. А бяхме в среда на информационна свобода: кадри, клипове, даже скандални кабелни телевизии. Видя се явния полицейски произвол и терор, незаконни арести, псувни от милиционери, цинизми и лъжи от министри... Всеки разумен човек би видял истината и би реагирал с присъствие по улиците на следващия ден. Но на следващия ден бе празно, за никой нищо нередно не бе се случило, освен за битите и присъствали на това събитие. И как после да не смятам простия българин за прост, а умния да не го определям като страхлив мухльо? Хайде, засегналите се да ме опровергаят. Да докажат как тогава реагираха на този произвол на властта... 

Големият резултат в обществото ни бе единствено деполитизацията и кротката критика на старата политическа система. Хората се отказаха от отбори като Левски и ЦСКА, БСП и СДС... След тези събития изгря и звездата на Бойко Борисов, която можеше и да не изгрее, ако публично бяхме изкарали фактите, кой стои точно зад побоя на хората и кой се направи на луд. 

Някои ще кажат, че сме били наивни... защото са хора ниска самооценка. Бяхме силни, с необорими идеали... останахме и ненадминати и без последователи. Къде ти сега студенти, без кукловоди да разтърсят държавата? Няма разум, няма амбиции след нас. 

Според някои трябва да съм горд, но всъщност ми е тъпо... нито един последовател, нито един поздрав и уважение след събитията. 

Не сме народ, а мърша! - Петко Славейков
 
Интернет Революция? 
Всички медии следяха смешния ми блог СРОКСОС.орг, защото им заявихме, че са фалшиви журналисти, че нямаме време за приказки с телевизионни курви.

Тогава се озъбихме на властта и тя се уплаши сериозно!
Уплашиха се от над 10 хил. спонтанно гневни човека на заледеният площад пред Парламента, срещу които имаше почти толкова униформени бандити, мобилизирани от цялата страна. Цялата върхушка бе в шок, защото се оказа, че зад нас няма кукловоди... нещо нечувано в Новата Българска история!


Милиционерите реагираха гневно и арогантно, но с ужас се сетиха, че не сме в изолираната среда на комунизма. Нямаше как да ни пребият и избият на площада... на американските самолетоносачи само това им трябва за оправдаят милиардите инвестиции и да ни "умиротворят" светкавично, да наложат демокрация или може би "демокрация"... както умиротвориха Сърбия и Либия. Спътниците на "чичо Сам" всичко виждат, много по-добре от Google Earth.

Комуникациите

Не комуникирах с никой от "заинтересованите", въпреки че телефонът ми (Sony Ericsson K750) се сцепваше от повиквания: от журналистка в кабеларка до кабинета на Сташинев и Първанов. Много "интересно" ехо имаше тогава този телефон... това ехо бе заразно и се разпространяваше у всеки, който говори с мен. смених няколко телефона и минах на Prima. Ако се чудите защо направиха дори SIM картите поименни, ето тогава го измислиха. Аз пък все още съм анонимен в една огромна бизнес група.

Бях търсен по всички линии, Студентски съвети, Социалистическа младеж, в читалнята за събранията ни даже дойдоха клоуните от Сините организации, да ни вкарват оферти. Моята реакция - майната ви, нещастници! Който иска комуникация, да пише във Facebook, blogger и на мейл.
Нито тогава, нито сега съм телефонист.


Какво след 14-ти януари, 2009г.?
Спомените избледняват, но историята чака отговори на следните въпроси:
  • Защо правосъдната система на държава от ЕС на практика не съществува? Защо няма реално правосъдие срещу заловени и обвинени убийци?
  • Не е ли кеч оставката на Б.Б. (за един натупан младеж), след като той (Б.Б.) бе сред главните кукловоди на побоя на стотици пъти повече пребити, унизени и незаконно арестувани през януари 2009г.?
  • Къде е съвестта на ЕС, след като приема в редиците си друг престъпник от тези времена, настоящият тогава министър-председател със съветски произход и съветски методи за репресии?
  • С какви очи тогавашният шеф на милиционерите е тръгнал да демократизира политическият ни свят и защо въобще има място в него?

Лидерът?
Някои ще ме критикуват, че съм бил лош лидер, че можело по-добре, че трябвало еди как си, имал съм такива и такива грешки и кусури? 
Не съм лидер, нито исках да бъда такъв! Бях човек, който реагира на убийството на брат на близък приятел. Защото така е редно!

Спомням си колко много хора тогава искаха да поемат лидерството. Над 60% от енергията ми отиваше да неутрализирам болните амбиции на разни сърдити псевдо-вождове. Но водачът бях аз, помоленият за човешка и приятелска помощ бях аз. А онези мухльовци, които искаха да бъдат "лидери" след това имаха много възможности да се изявят, имат ги и сега. Давайте лидери, покажете как стават нещата!


Наречете ме самохвалко, както решите, но от 2007г. нататък бях на повечето протести, шествия и по-малко смислени улични мероприятия. И нека си въобразявам, че в тях нямаше лидери, хора с позиции, мотивирани послания, реален гнява и мъжество да влязат в конфронтация срещу посредствеността, безотговорността и наглостта.

Революция и работа

Човек не се променя, ако и да има промяна, тя е нагаждане от слаби личности. 
Сега като имам някои дебили за "клиенти", пак реагирам както смятам за редно. Комуникацията с нищожества е признак на нравствено падение. А нито аз, нито фирмата ми сме в процес на падение.

Много ми е тъпо и дразнещо когато някой "бизнесмен" или даже реален такъв ми се изрепчи: "Знаеш ли кой съм аз?"

  • Е, кой си, къде беше и къде ще бъдеш като трябва да се изправиш срещу "робокопи" с бронетранспортьори, щитове и сълзотворен газ?
  • Искаш уважение, но какво си дал на това общество, къде са ти обществените изяви, позиция, отговорност и смелост да се бориш за качествен живот? Нищо нямаш от това ли?
  • Значи си поредния "готин" на думи, комплексиран мухльо - на практика!
  • Аха-а-а, бил си клиент, дошъл на крака с хартийки? Не съм за пари, работя за кеф и искам уважение. 
Чрез молбата ми да се омиташ от моя офис, протестирам срещу малоумието на прости тикви, защото това е проклятието на страната ни... не корумпираните политици, а простотията на населението! Политиката е функция на народните ценности и способности.

А защо годишнина?
Точно тогава, в началото на 2009г. заради заповед на Ректора с констатация "нерагламентирана политическа дейност" под натиска на Правителство и с голямо задоволство от университетите, чиято стопанска дейност и грижовност към общежития бях разкритикувал чак до Европейските комисии със снимки, клипове... в Rmania Style...
Та с огромен кеф злорадстваща комисия от няколко университетски кокошки и 80-годишен педофил (началник на общежития) зад бариерата на 180 кг. шопар-милиционер запечатаха стаята в Ст. град и ме принудиха да оцелявам, основавайки RMania.
Мъчно начало с 6 лаптопа, 4 компютъра и цели 10 монитора.
Благодаря им! Вие също им благодарете.





Рекламата
Знаете ли, че преди 6 години всичко се въртеше около един ThinkPad X31... лаптоп за протестни ноти, становища, декларации, мейли, актуализация, озвучаване на протестите?
Няма сняг, дъжд, маневри срещу препускащи жандармеристи, падания, сътресения.... желязна машина. Машина, която бе в основата на първата и засега последна Интернет революция.

Тогава технологиите и Интернет победиха цензурата по медиите, отказа да ни показват посланията въпреки всички петиции до министерства, президентско, медии, НПО-та, фиктивни студентски организации като СС и НПСС, организации за "защита" на някакви права (само на думи).
Интернет + Thinkpad = революция.
 

Сега, 6 години по-късно има много повече възможности, но няма човешки материал за промени. След нашият шок за държава и служби, последваха грандиозни инвестиции в Интернет контрол, подслушване, задължителни статични IP-та и процъфтя бизнеса с платените тролове. Службите не допускаха, че народ с робско мислене може сам да роди лидери, да се озъби, да действа гневно и решително. И си мисля, че правилно са допускали. нашата проява бе прекалено необичайна...

Стана по-трудно, но това са извинения, само IT идиот може да бъде ограничен по някакъв начин от милиционери. 


Бъдещето

Не съм се отказал! Продължавам същата борба за по-добър и качествен живот вече не като гневен студент и преподавател, а като бизнесмен и личност, за която има "Най-доброто или нищо", "Елитна техника за елитни клиенти" и "Здрав дух в здраво тяло".

Онази борба не я продължавам, тя е загубена кауза. 

Не, че не вярвам в нея! Но виждам, че сме малцина... и да се изтъпанчваме с такива акции е един вид опит да налагаме на прасетата да живеят в 5-звезден хотел. Прасетата са си прасета и искат да живеят в кочина. 

Простите хора сами желаят посредствеността, тъй както бацилът копнее за слаб организъм. Както писах наскоро, проблемът у нас е не в бедността и ниските доходи, а в липсата на кадърност и заслуги за нормални за бяла страна доходи.

След такъв бурен опит научих важен урок: Големината на екипа, на организацията няма значение!  


Организации с хиляди членове и милионни бюджети няма как да постигнат това, което моите спец части от шепа студенти идеалисти. Резултатът е тотално обновление на политическата система, гражданските организации... а за нещо по-реално вижте осветлението в Ст. град, новите паркове, затворените или празни заведения и казина, камерите и охранителите в блоковете, самите тотално реновирани блокове.

Същото е и в RMania. Конкуренция не могат да ни правят огромните вериги магазини с милиони инвестиции и многохиляден персонал, слабо в сравнение с нас изглеждат и лъскави паравани на некомпетентността, не съществува в явен и доказуем вид и чуждестранна конкуренция (но ако знаете - споделете).

Количеството некадърници е безсилно срещу идеализма, интелекта и амбицията да бъдеш най-добър!

Желая успех на всички граждани, общественици и бизнесмени! Ние организираме парада, а не онези в бронираните германски автомобили. 



Клипчето е правено за нас от наш фен, българин в чужбина. Благодаря му! 
Жалко, че народа ни не оправда ентусиазма му, че се променяме като манталитет.


Мои лични снимки като революционер, в Facebook-а ми. Но имайте предвид, че там не приемам никой без тест.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни