Общо показвания

RETRO-PC-MANIA e място за ревюта и тестове на компютърна техника.

Нашата цел е да ви предоставим възможно най-пълна информация за качествата и производителността на компютърната техника.

Нашата мисия е да покажем и анализираме всички вреди от работата и употребата на компютърна техника и да ви препоръчаме модели с възможно най-малко негативни за здравето влияния.

Предлагаме на вашето внимание богат фото- и видео-материал, резултати от популярни тестови пакети, демонстрираме техниката чрез актуални игри.

Използваме съвременна измервателна техника и методики за отчитане качествата на дисплей, консумация, температура, както и на вредите от ползването им.

Материалите в този блог са само авторски.

Произход, селекция и поддръжка на техниката на RMania

С нарастване на популярността на магазина и сервиза ни, наши клиенти вече са не само елитни, професионални потребители, но и обикновени хора.
А обикновените хора в България в голямата си част са мнителни, объркани и подозиращи, че всички околни имат за цел да ги използват, измамят и ограбят.
Нашият гражданин не е богат, но не е глупав и не обича да го лъжат. А масово като нови се предлагат дефектиращите компютри и компоненти, явяващи се евтини стоки от спорните класове Untested, Returned, Remarketed, Renew.
И с основание мнозина български купувачи са скептични към произхода и качеството на 
употребяваната компютърна техника, защото е много голяма вероятността в портал или форум за продажби да попаднете на временно закърпен лаптоп или компонент, който работи изправно само една две седмици след продажбата. "Работи" с пренагрят, дефектен графичен или системен чип, твърд диск с регенерирани сектори, видеокарта с даунклокната след артефакти честота и т.н.
Също така имаме "колеги", явяващи се на практика малки гаражни или апартаментни търговци, които обикалят близка Европа (Германия най-често) и събират бракувана техника, която закрепват временно (най-често с газови запали от DealExtreme).
По-големи колеги смятат, че им е изгодно да вземат техника с нисък статус (визуален и функционален) и чрез сервизни манипулации да я приведат в донякъде работещ вид за да я предложат на най-ниска цена.
Нашата пазарна стратегия e много далеч от такава. Клиентите ни искат качество и надеждност, независимо, че ще платят разумно по-висока спрямо конкурентите ни цена.
Подбираме лаптопите все едно ги избираме за себе си, като за зверски тест, който често правим с произволна машина.
Вносът ни е от специфични борси, където циркулират само и единствено корпоративни машини. Това ще рече, че големи корпорации обновяват периодично техниката си (на 2-3 години) със следващ модел като за тази цел използва намаления от производителя на техниката, лизингови схеми, софтуерни трансфери и т.н.

Супер техниката не се предава на Сульо и Пульо (и то да му плащат за "извозването"), както незнайно защо си мислят мнозина, а се предава на лицензирани фирми за рециклиране и унищожение на фирмените данни. Кой ще повери на случайни хора техника, в чийто твърди дискове се е съхранявала информация за милиони, а в случая с JPMorgan и за милиарди?
А, колкото до Бай Ганьо - прекупвача на "употребявани" компютри от Европа, става въпрос за форумна търговия или малки Second Hand магазини, в които се разпродава нисък клас потребителска техника, но не и елитни професионални модели като ThinkPad W510.

Колкото до качеството на нашата техника, която и като втора употреба не струва малко пари, става въпрос за работни инструменти на елитни и богати корпорации, които не работят със случайна техника, а само с най-, най- висок клас машини.
За да демонстрираме от какви корпорации идва техниката, ви показваме лаптоп и мини компютър, от които не са свалени корпоративните маркировки.
Виждате ThinkPad W510 не от кой да е, а от JPMorgan Chase, компания която е най-голямата финансова институция в света с активи от 2.3 трлн. долара.
ThinkPad-ът от JPMorgan е истински уникат - върховата модификация с 4/8-ядрен Core i7 и Full HD RGB LED дисплей.
Компаниите в България дори не си мечтаят за такива супер-машини, защото не подозират за съществуването им.

С това ние от RMania глезим клиентите си - със супер машини, идващи от супер компании. Внасяме ги за супер-клиенти, които може и да нямат финансовите средства на мега-компания, но искат да имат най-добрата техника, произведена някога. Цена и параметри на ThinkPad W510 (RGB LED)

На тази снимка виждате още едно корпоративно означение върху мини компютър HP. Едва ли сте чували за компанията Kingfisher, но това е най-голямата британска верига магазини, която има филиали в цяла Европа и "скромен" годишен оборот от над 10 млрд. паунда. Цена и параметри на HP T610

Други корпоративни означения, които сме срещали на наши машини са от швейцарски банки, Lufthansa, Mercedes Benz, L'Oreal, както и струващи се непознати организации, които след проверка в Wikipedia се оказват международни гиганти.

Вероятно някой ще си зададе въпроса:

"А защо машините на Rmania са по-скъпи от тези на конкурентите?"

Ето и част от отговора в снимки:

Наш HP Z400 Workstation, който е с водно охлаждане и 6 слота за памет (стандартните HP Z400 са с 4-ри слота). Отново върхова конфигурация, която не се предлага от конкурентите ни.

HP Elitebook 8540w, който е в пълният си блясък с 4 слота за памет, видеокарта на MXM слот, максимална резолюция (Full HD +) и 4/8-ядрен процесор Core i7 - тоест нищо общо със стандартния модел с два слота за памет, по-ниска резолюция, запоена дискретна видеокарта и в най-добрия случай дву-ядрен Core i7. При конкурентите само името на модела е същото.
Thinkpad T410 с Core i7, Quadro NVS 3100 и максималната за модела резолюция. Само в RMania имаме върховите модификации на този прекрасен модел.
ThinkPad W700 с най-яката си конфигурация: дигитайзер и хардуерен калибратор, Core 2 Quad процесор и максималната видеокарта Quadro FX 3700M.
Изумителният DELL Precision M6600 с 10-битов P-IPS дисплей.
DELL Precision M6400 с най-тузарската си модификация, украсена с фантастичен RGB LED дисплей без ШИМ. 

Има още много примери за уникати с максимални параметри, специфични особености спрямо стандартните версии (напр. без ШИМ, с IPS или RGB Panel), но да не ви отегчаваме. В сайта ни всичко е много ясно и коректно описано.

Друга особеност спрямо конкурентите ни, за която всеки наш посетител и реален клиент знае е състоянието на техниката.

Да, в RMania маниакално избираме от цял свят само елитни модификации на супер модели компютърна техника и я избираме не само по параметри, но и според статуса (състоянието).
Нашите машини изглеждат като нови, почти всички имат перфектна визия. Някои реално са и нови или поне никога неползвани. Защо ли? Е питайте JPMorgan защо трошат пари да купуват супер-лаптопи и бързо да ги сменят с нов модел, без даже да са ползвали половината от бройките на по-стария модел. Може би им трябва да харчат повече пари, може би им трябват само най-новите и най-мощни модели?

Ако някоя позиция няма идеален вид, тя е описана в сайта ни с по-нисък статус и съответно цена.

Евентуалните ни клиенти сами могат да проверят, че сме единствените, които без увъртания и покани винаги предлагаме опция пред куриера "виж и тествай преди да платиш".
Няма какво да крием нито пред клиент (в наш офис или в офис на куриер). Нямам какво да крием и пред читатели и фенове. Колосално количество реални снимки на техниката, която предлагаме може да видите в изобилие и в блога ни, в нашият Facebook и в сайта ни в описанието на продукта.

ThinkPad T23 - ето как изглежда най-старият ни лаптоп (подбран за колекционери)

След тези две ключови разлики (максимални параметри и перфектно състояние) спрямо по-евтините и масови употребявани компютърни продукти на пазара ни, някой смята ли, че сме спекуланти?

Урок по печалбарска търговия. От масова техника с не най-идеалния статус се печели много повече, отколкото от подбрана техника в идеален статус и с максимални параметри. А и повечето увлечени по ниската цена клиенти така и не забелязват разликите в статуса на дисплея, бавният неоригинален твърд диск, китайската съвместима батерия и менте адаптера.

Статусът на RMania продукт (примери)

Поради естеството на работата ни, постоянно следим работата на конкуренти от България и чужбина. Не сме срещали по-маниакално разпределение на употребявана техника от това, което има при  нас според състоянието (статуса).
Разпределението по статуси е не само до желание за коректност, но и до опит и талант. Знаем, че не е скромно, но професионалисти като нас с толкова набито око за състояние на дисплея (пиксели и даже субпиксели, микро-драскотини и петънца) няма.
Някои от тестовите ни инструмент

Освен с очи, сме въоръжени и с тестова и инструментална база, каквато само лаборатория към елитно списание за ревюта на нова супер техника има. 
Когато обявим наш продукт за "статус А", то значи той е много добър като функционалност и визия, няма съществени забележки по корпус, няма никакви проблеми по дисплей, включително и субпиксел, какъвто се допуска в количество от десетки даже в нов монитор от среден клас.
Статусът ни "А+ (специално подбрани бройки)" пък е нещо преминало през изключително маниакален подбор и не само визуален, но и инструментален тест.
За по-високият статус продукти "Като нов", "Ремаркетиран" гарантираме, че не само външният вид е точно като на нов продукт, но и няма никакви функционални забележки. Новите на вид и даже неползвани продукти със забележки по дисплей се разпределят към "статус А-" или по-нисък, ако проблема е сериозен.
Често нашият "статус А-" е много по-добър е най-високият статус на конкурентите (обявен за А или даже Like New). Това приятно изненадва нашите клиенти, което няма как да не ни радва и изпълва с гордост.

Статусът ни е по-добър от статусът ви! (както го е казал пишман-текстописеца)

Затова не сме склонни за високият статус наша техника да предлагаме "конкурентни" цени. Много добре знаем, че конкурентите с цел по-ниска цена внасят продукти от по-нисък статус (функционален, визуален или като комплектация и консумативи). Тоест нямаме конкуренция като статус.
Мога да дам пример с монитора HP 2035, който нееднократно рекламирам като личен избор, без ШИМ, с възможно най-мека картина и единствен, който може да бъде понасян за работа от най-капризният и критичен автор на тестове и ревюта за дисплеи. В момента този материал се набира точно на HP 2035.
От трицифрен брой внесени монитори от този уникален модел, не повече от 10 заслужават да бъдат определени като "статус А". А всички са внесени като много добър статус. Но даже и колосалният като брой и с висока квалификация персонал на нашите снабдители няма как да тестват мониторите като нас - след поне половин час работа, с оглед на равномерност на подстветката, цветови деформации на лампите и т.н. (наши малки тайни, в сервизните менюта например).

Нашите "статус А" монитори и дисплеи на лаптопи са истински съкровища, които са по-подбрани, тествани и обслужени даже от нов дисплей на елитен производител. Което ни напомня, че... в България често се пробутват нови монитори на елитни фирми, които като клас на пиксели и други параметри са изтеглени от голям пазар (Германия, Великобритания обикновено).
Виждате ли сивото петно на светлосив фон? На друг фон не се вижда. Е, това е HP LP2465 от "статус А-"
Това не е дефектен пиксел, а прашинка зад матрицата. Но въпреки това този HP LP2065 преминава в "статус А/А-"
Класически червен пиксел и съответно "статус А-" за DELL 2007fp

Отлюспено парче от покритието на матрицата и "статус А-" за HP L2035

Монитор HP LP2065 само с 39 часа работа на подстветка

За монитори, които имат броячи за работно време, разпределяме ги и като отработени часове. Често разпределяме мониторите в групи (до 2000 раб. ч, до 4000 раб. ч). Но сред тях има и такива, които на практика не са работили. Наши редовни клиенти знаят това и вместо да хленчат за отстъпки от цената, пожелават да им подберем на обявената цена, възможно най-добра бройка с възможно най-малко отработени часове. А перфектните бройки си стоят при нас в склада, на специално място, точно за такива клиенти.

Пример избор с ThinkPad T400 в RMania Style 

Пале от "статус B" Thinkpad T400 струва двойно по-малко от "наточени" T400 с идеален статус. И разликата не е само във външния вид, а в това че идват без батерии, дискове, памети, адаптери. И тук някой ги комплектова с възможно най-евтините заместители. И после по начало елитните лаптопи били "боклук"?
А какво правим ние по отношение на T400? 
  • Искаме от мега-селърите разширени листи с всички бройки;
  • От тях номер по номер (Machine Type) избираме максималните като резолюция (търсим 1600x900), процесор (над Core 2 Duo T9400), видеокарта (ATI Radeon HD 3470), 3G+GPS, 9-Cell Original (Sanyo, Japan) Battery (която и 3-та употреба е по-добра и с повече ресурс от китайски заместител), Camera;
  • Стараем се да изберем и лаптопи с оригиналната памет Micron, Elpida или Samsung, съгласувана с поколението и параметрите на модела. Иначе ни чака "ходене по мъките" с измислените памети на нашия пазар, които нито по честота, нито по тайминги са подходящи;
  • Разчитаме на оригиналните твърди дискове, които са по-висок клас, с повече обороти (7200rpm) и с над 5 години ресурс спрямо това, с което вносителите на "оглозгани" лаптопи комплектуват техниката си;
  • Много внимаваме за статуса на дисплея. И въпреки, че почти никой не забелязва дребни и даже средни проблеми, ние сме маниаци, които държат най-много точно на добрият дисплей.
Да, съдират ни кожата за такива статуси и единични, а не палетни поръчки и ангажиране на складовият им персонал. Но ние искаме най-доброто за най-добрите клиенти в България!   

Пример с избор на интересни позиции за внос

Сред списък от около 25хил. лаптопа, виждате че сме маркирали няколко интересни позиции на около 16хил. ред на таблицата.

Алгоритъм за подбор (пример с 4-ри позиции)

От особен интерес за нас (нашите клиенти) са:
  • DELL Precision M6600 с Core i7-2720QM, 12GB DDR3 RAM, Quadro 3000M, добър статус на корпуса и отличен на дисплея, френска наредба на клавиатурата. Наши размисли за клетките в таблицата за тази позиция: Машината няма адаптер, а нов оригинален 230Watt за този модел е 120-150 долара. Много голяма вероятност да е модификацията с 10-bit P-IPS матрица, което е Bingo;
  • DELL Precision M6600 с Core i5-2520M, 4GB DDR3 RAM, Quadro 3000M (уж),
    добър статус на корпуса и отличен на дисплея, френска наредба на клавиатурата.
    Наши размисли за клетките в таблицата за тази позиция: Само 4GB памет е малко, а оригинална на 1333MHz трудно се намира, но поне има 4-ри слота, но и да има 4-ри слота с този двуядрен Core i5 ще работят само двата. Но пък има оригинален адаптер, камера и светеща клавиатура. По Servise Tag има гаранция от още година и 7 месеца, което не е никак зле;
  • ThinkPad T60p - истинска мечта на фена на ThinkPad! 15-инчова версия, което означава, че имаме върховия модел с S-IPS дисплей с 1600x1200 резолюция. Статусът за машината и особено за дисплея са отлични. Батерия и диск няма - нищо, все пак това е легендарния T60p. Процесорът не е кой знае какво, но това е предимство пред дилъра ни, иначе ще иска висока цена за модификацията с Core 2 Duo T7600 например. Standart Graphics е недоглеждане на персонала на фирмата, разбира се, защото тази велика машина е с ATI FireGL V5200;
  • DELL Latitude E4310 не е нищо особено, но предвид 128GB си SSD диск ще бъде резерва за добутване до бройка, за която може да се пазарим за поръчка и цена.
Получихме лаптопите (около 60 супер-машини, в комбинация с много монитори HP LP2475w в перфектен статус). Прави бяхме за M6600 с Core i7 - наистина е с прекрасна 10-bit IPS матрица.

Поддръжка чрез максимални възможности за ъпргрейд с компоненти и аксесоари

При нас има и най-богата възможност за ъпгрейд с максимални компоненти, интересни джаджи, периферия, аксесоари. И нашите клиенти получават това на преференциални цени.
Ъпгрейд с MXM видеокарта, за какъвто клиент и конкурент даже не подозират като възможност. Как става

Най-подходяща периферия

Максимален възможен ъпгрейд с уникален компонент - могъщият Q9650

Уникална докинг станция със слот за видеокарта

Неподозирани възможности за ъпгрейд със специфичен разширител - втори SSD за Apple Macbook. Имаме такива за всеки марков лаптоп

Откачена джаджа - мрежов супер-ускорител

Перфектна нова чанта на никаква (за клиент, купил лаптоп) цена

Специфичен оригинален аксесоар на специална цена към продукта

Странна джаджа, която никой освен нас не може да демонстрира за какво служи - DELL ON модулът с Linux OS

Максимално възможната памет с максимална и гарантирана  съвместимост с машината

Рядко, но все пак възможен ъпгрейд със специален дисплей (RGB LED, 10-bit IPS)

Максимален ъпгрейд със съвместими памети (и оптимална настройка в случая за Quad-Channel)

Перфектният аксесоар - USB DVB-T тунер за България

Безкрайно необходим разширител

Оригинален сървърен дисплей

Невероятен преходник (адаптер) - могъщите LGA771 Xeon-и дават възможност на LGA775 машини за никакви пари да прегазят всеки нов потребителски компютър, който не е с Core i7

Неподозирани компоненти - HD декодер (ускорител) за тежко видео

Перфектните трансформации на супер компоненти

Единствени, които можем да намерят правилния, да настроим и подкараме GPS

Невероятни възможности за ъпгрейд и печелене на пари

Максимална модернизация на всяка машина - USB 3.0

Невъзможни ъпгрейди на стари машини

Максимумът за стар лаптоп

Преференциална цена за докинг станция

Машините ни са в комплект с истински кабели

Истински адаптери за максимална надеждност и производителност

Голям асортимент процесори за ъпгрейд

Максимален ъпгрейд с памет, който е невъзможен даже според производителя

Само при нас - възможност за ъпгрейд с втори процесор, платка, охладител за Workstation

Най-голям асортимент от професионални видеокарти за ъпгрейд на атрактивна цена за клиент към купена от нас машина

Сервиз и профилактика на най-високо ниво

Всеки който се смята за търговец и още повече за вносител на техника. трябва да има добър сервиз за първоначална диагностика, профилактика, тест, ъпгрейд, снабдяване с резервни части за внасяната техника.
Добрият сервиз е необходим не само за да бъде гаранционният договор подплатен с реална гаранция от професионалисти, но и за извънгаранционна поддръжка.
Реално RMania нямаме нужда от сервиз за да закърпваме постоянно техника в лош технически статус, което правят повечето конкуренти. Техниката ни е толкова прецизно подбрана и е с осигурена гаранция към солидни външни доставчици, че на практика нямаме нужда от сервиз за реанимация на бракувана или с минимални дефекти техника.
Сервизът ни поема тотални ремонти на негаранционна стока, но приоритет за нас винаги са гаранционните претенции, които почти винаги са свързани с проблеми в софтуера, диагностика на негаранционни проблеми (като токов или LAN удар, неясно от кого извършено заливане, амортизация на батерия или захранващ кабел и др. подобни).
Какво да му стане на истински ThinkPad издаден от елитна германска, британска или скандинавка компания на топ Refurbisher? Да, на DELL Latitude от по-новите поколения им се случват понякога проблеми, защото масово са по Returned канали, но HP Elitebook, Fujitsu Celsius, Lenovo ThinkPad са имунизирани срещу проблеми. Ние отдавна спряхме авантюрите с DELL Returned (на практика почти бракувани бройки).
Сервизните процедури по нашите лаптопи са различни. Тест и профилактика, вкл. пълна, ако е необходима. Оптимален ъпгрейд и разположение на памети, видеокарти и дискове, оптимизация на някои недомислици на предишният ползвател в BIOS, подбор на истински адаптер и др. Знаете ли, че Mobile Workstation с неподходящ като серия и мощност адаптер работи с даунклокнати процесор и видеокарта, не работи Turbo Core, производителността е над 30% по-ниска от възможната? 
Сервизът ни е на много високо ниво и в това отношение нямаме конкуренция. Може би прекалено високо ниво за неплатежоспособния и често без потребителска култура български клиент.
Освен възможен ремонт, ъпгрейд и поддръжка предлагаме и опция за най-добрата възможна профилактика (безплатна в гаранционния срок). Също така предлагаме и уникални възможности за ъпгрейд, диагностика, калибрация и др. интересни услуги, които комбинирани със сервизни услуги (напр. пълна профилактика) излизат на много изгодна за клиент цена.
 
Даже с най-сложните и скъпи ремонти се справяме без проблеми. Става въпрос за евентуално извънгаранционно обслужване и то в много далечно бъдеще след купуване на топ клас техниката, защото за последните 6 години имаме не повече от 10 продадени и дефектирали при клиент лаптопа като става въпрос за проблеми, много по-прозаични от този на клипа (дефектирала матрица, несъвместима памет или излязъл от строя твърд диск).
 
Профилактиката, която правим не е безплатна и точно поради тази причина тя е професионална, от нея има смисъл и толкова потресаващ резултат.
Отделя се много време, ползват се професионални уреди и скъпи консумативи. Наши клиенти, получават такава профилактика на по-ниска цена от стандартната ни за външни клиенти.

ВИП клиенти и услуги на RMania

Всяка фирма съществува и се развива, когато използва оптимално най-силните си страни. И ако има такива.
Ясно е, че можем да подберем и поръчаме най-добрата техника, защото сме фактор за всички големи световни  дистрибутори.
В комбинация с най-експертните знания за компютри, лаптопи, работни станции, монитори, сървъри, видеокарти, смартфони и др. компютърна и комуникационна техника при нас асортиментът е основно от уникати без конкуренция. Уникати, които са единични, бутикови бройки.
Сама по себе си перфектната техника е чудесна за изложби и перчене, но не и за търговия.

Теорема на Retro-PC-Mania. Всеки потребител има уникални особености, според които съществува само една оптимална комбинация от цена, клас и параметри на компютъра за него.

Поради натовареният режим на работа (избор, внос, тестове, множество сделки) се е случвало да не можем да демонстрираме най-силната и уникалната особеност на RMania, с която нямаме конкуренция нито в България, нито в чужбина.
Това е консултантската и експертна дейност на база знания и опит, част от които виждате от нашите изцяло авторски материали тук, във Facebook и в YouTube.
От скоро (октомври 2014г.) екипът ни е значително по-голям и можем да отделим значително повече време за консултация на клиентите.

Важно уточнение (за избягване на неразбирателства). Не е реално да очаквате от целият екип да има знанията на автора на тези материали или опита на главният сервизен инженер от видео-демонстрациите. 
Искате реална консултация? Пишете ни на мейл или ни уведомете кога ви е необходима такава предварително.

Няма кой по-добре от нас да знае коя машина точно за кой човек или вид работа ще бъде най-подходяща. Който смята, че се изхвърляме вероятно не е проучил алтернативите на нашата дейност или просто няма ресурс за да разбере високото ниво на нашите материали и консултации.
Ще се радваме да имаме конкуренти чрез които да израстваме още повече. Но аматьорските блогове, нелогични описания на параметри, и псевдо-ревюта от имитатори с нищо не допринасят за събуждане на нашият състезателен дух.
Опитът и знанията не за перчене в Интернет, те са удоволствие, което получаваме заради клиентите ни, за което им благодарим. Истинският специалист е този, който се радва и отдава на работата си.
Нашата работа е да знаем повече от всеки и да предложим най-подходящата като параметри, клас и цена машина за даден човек или фирма. Имаме всичко и за всеки от всеки клас - от потребителски, през Ultra-Game до супер професионален. Имаме ги и в употребяван, ремаркетиран и в нов вид. Което явно означава, че за разлика от места, където нямат асортимент, нито вменяема цена, няма нужда да шикалкавим как нормален човек нямал нужда от чак такъв висок бизнес клас като ThinkPad.
Експертните услуги се подценяват от мнозина, но всеки клиент, който е бил консултиран от нас е получил най-добрата машина за парите и предназначението си.
Можете да прочетете нашите уникални материали за дадена техника и да я купите на малко по-ниска цена от конкурент? Хубава, безплатна консултация нали? Но тя е публична, а не е индивидуална.
Ако дойдете при нас ще получите много по-подробна консултация, информация за неподозирани възможности за промяна и ъпгрейд според специфични нужди, а понякога и оферта за неописана в сайта машина.
Друга видеокарта, която перфектно да подхожда точно за дадена работа и машина, SSD или HDD (или комбинация), необходимо и достатъчно количество памет, правилната операционна система, специфични драйвери и оптимизации, тънкости в настройките на системата и BIOS, оптимални настройки на монитор, защита от вируси и токов удар, минимизация на вредите от ШИМ?
Кой, ако не ние знаем правилните отговори на тези потребителски терзания?
Консултациите и хардуерните ни лекции са напълно безплатни и разбира се - не са задължителни :) Все пак сред нашите клиенти са най-добрите хардуерни и софтуерни специалисти, инженери, дизайнери, архитекти, предпечатни специалисти в България, много от които нямат нужда от консултация, а само от възможно най-перфектно подбрана професионална техника.

Интересна опция за нашите клиенти, която стартираме е уникалният RMania Type номер, с която ще маркираме всеки наш артикул.
С този номер клиент в сайта ни може да направи справка и да отправи запитване за:
  • хардуерните параметри при продажба;
  • срока на гаранция;
  • да поиска препоръки за профилактика и експлоатация;
  • да получи оптималните драйвери;
  • препоръки и възможности за ъпгрейд;
  • заявка за безплатна (в гар. период) или преференциална като цена профилактика;
  • предложения за уникални аксесоари, разширители;
  • преференциални цени за консумативи;
  • възможност за изкупуване и доплащане до друга машина.

Туй то, нахвалихме се! :)
Благодарим за отделеното време за четене на този материал.

6 коментара:

Unknown каза...

А кои са борсите от които купувате техниката...ако не е тайна.

кен каза...

Не е тайна, но не виждам и защо трябва да се обявява публично. За да им досажда всеки със запитвания, които носят само загуба на време за дилърите ни, тоест по-малко време за съществената работа с нас. Имате капитал, име, сайт с висок рейтинг, не вие намирате борсите, а те вас ;) И още нещо, не си правете илюзии, че това е EBay и някой ще си играе с дребни, единични поръчки. Всъщност всички европейски, а и не само селъри в EBay зареждат от същите борси. Сделка под 10хил. там няма. Затова за малки сделки се обръщайте към българските вносители в Бургас, Варна, Плевен, Пловдив и София.

Ernestin каза...

Rmania мисли дори за дилърите си ! :D

кен каза...

RMania няма дилъри :) За съжаление... Ако ще даваме техника на някой, той трябва да е компетентен, да има сайт, фенове... да е поне малко като нас. Иначе това не са дилъри, а паразити, които трябва да носим на гърба си, правейки им реклама и маркетинг с нашите ресурси, а те да реват за ниски цени. В съвременната търговия с он-лайн продажби дилърството е античен похват.

Ernestin каза...

Rmania forever ! :D

Unknown каза...

Тука има ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ !!! ...
НЕ мога да спра да чета ... и да харесвам това което правите, предлагате и обяснявате !
Имам Lenovo R61e, което съм "тунинговал" след много четене (че да не направя някоя беля) и се превърна в любимата ми машинка :) НО, след като чета някоя статия и поровя из наличностите Ви ... еми искам монитор HP LP2065, искам и настолен с Xeon + Unbuffered ECC, искам вече и ThinkPad с S-IPS матрица + SSD и т.н.
... Абе разбирате ли, че аз нямам нужда от тия "неща" !?!? Ама ги ИСКАМ ! :)
Така описвате "нещата" (лаптопи, workstation-и, периферия, компоненти), че да ти е гот това "нещо" да си го имаш у вас, така за кеф, престиж, душевна ***** :)
Успех ииии много късмет, отбор знаещи симпатяги ! ;)
Много съжалявам за факта, че не сте във Варна.

Публикуване на коментар

Желателно е коментарът да е по темата и да е написан на кирилица.

Най-четени за последните 30 дни